Yag-Laser Tatoeage Verwijdering

De Yag-laser is op dit moment dé technologie waar de beste resultaten mee worden geboekt bij het verwijderen van tatoeages. De laser werkt doormiddel van intense lichtflitsen. Binnen een fractie van een seconde zendt de laser een lichtflits uit die een oppervlakte van circa 4 mm2 behandeld. De inktdeeltjes die ingekapseld zitten in de huid absorberen de lichtflitsen waardoor je selectief kan behandelen.Door de smalle laserbundel die de Q-switched YAG laser produceert kan heel precies worden gewerkt. Hierdoor is het ook niet mogelijk dat het weefsel om de tatoeage aangetast wordt. Aangezien het in de meeste gevallen om grote hoeveelheden inkt gaat, kan het lichaam een tatoeage niet in één keer afbreken. Hierom zijn er meerdere behandelingen nodig. De exacte reactie van de huid is niet met volledige zekerheid te voorspellen. Elke huid reageert anders op de laserbehandeling, en hoe snel de huid na de behandeling herstelt is dan ook persoonsafhankelijk. De dagen na de behandeling kunnen er korstjes of blaartjes ontstaan op het behandelde gebied. Laat deze het liefst met rust! Hieronder staat per behandelgebied een schema afgebeeld met toelichtende informatie.


Voorbeeld prijsberekening:

Stap 1
5 x 4,5 cm= 22,5 cm² (oppervlakte vierkant)  

Stap 2
Circa 90% aftrek voor het gedeelte waar geen inkt aanwezig is.
22,5 cm² - 90% = 2,25 cm²

Prijzen per tatoeage laser behandeling:


1 tot 5 cm²

56,00
5 tot 10 cm²

66,00
10 tot 15 cm²

77,00
15 tot 20 cm²

87,00
20 tot 25 cm²

97,00
25 tot 30 cm²

107,00
30 tot 35 cm²

117,00
35 tot 40 cm²

127,00
40 tot 50 cm²

137,00
50 tot 60 cm²

147,00


Grotere en/of meerdere tatoeage prijs op aanvraag.


Voor welke huidtypes is de laser geschikt?

In principe voor de blanke en licht getinte huid behalve de negroïde huid. Bij mensen die niet gezond zijn, medicijnen gebruiken of onder doktersbehandeling staan dient vooraf een arts te worden geraadpleegd. Verder wordt een laserbehandeling niet uitgevoerd tijdens de zwangerschap en mag men niet overgevoelig zijn voor licht of andere laser gerelateerde behandelingen.Hoeveel behandelingen heb je ongeveer nodig?

Dit is voorafgaand aan de behandeling moeilijk te voorspellen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van o.a.
• De kleur van het pigment
• De soort en hoeveelheid tatoeagekleurstof die is gebruikt
• Het feit of de tatoeage door een amateur of een professional is aangebracht
• De tijd dat de tatoeage al in de huid zit.
• De conditie van de huid zelf (doorbloeding, lymfesysteem)
Richtlijnen zijn dus moeilijk te geven. Soms zijn 4 behandelingen al voldoende voor een cosmetisch acceptabel resultaat, soms is na vele behandelingen nog restpigment aanwezig dat door sommigen als cosmetisch storend kan worden ervaren. De frequentie van de behandelingen is afhankelijk van de snelheid waarmee de inkt verdwijnt. Tijdens de behandelperiode kan in warme periodes met zon, zee en strand een tatoeageverwijdering soms sneller inkt afvoeren, doordat in warme periodes de huid vaak een betere doorbloeding heeft en daardoor beter afvoert.
In principe voor de blanke en lichtgetinte huid behalve de negroïde huid.
Bij mensen die niet gezond zijn, medicijnen gebruiken of onder doktersbehandeling staan dient vooraf een arts te worden geraadpleegd.
Verder wordt een laserbehandeling niet uitgevoerd tijdens de zwangerschap en mag men niet overgevoelig zijn voor licht of andere laser gerelateerde behandelingen.


Wat mag je wel en niet doen na de behandeling?

De eerste dagen na de behandeling mag men niet zwemmen en geen sauna bezoeken i.v.m. infectiegevaar.
Verder dient men de huid gedurende 3 dagen droog te houden tijdens het douchen m.b.v. folie en de huid 3 maal daags te behandelen met een vitamine gel om het herstel te bevorderen. Na korstvorming en herstel van de huid kan de huid kan jeuk ontstaan.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen