Oorlel en neuspiercing


Het is bij ons mogelijk om je oorgaatjes te laten zetten.
Kies je oorknopjes (van chirurgisch staal) en laat je eerste of extra gaatje vakkundig bij ons zetten.

Wij maken gebruik van een Studex Systeem. Dit systeem is steriel en werkt op handkracht waardoor het zetten zo goed als pijnloos en geruisloos is. Het gaatje komt altijd op de goede plaats en geneest sneller doordat er minder schade aan het weefsel wordt toegebracht.
Prijzen zijn vanaf € 18,00 per paar  (je betaald eigenlijk alleen het oorstekertje),

Hoe verzorg ik mijn oren na het gaatjes schieten?
Het beste is om je net geschoten oorgaatjes twee keer per dag te verzorgen. Bij kan je hier speciaal een zoutoplossing voor kopen. Deze desinfecterende zoutoplossing kan je gebruiken rondom het geschoten gaatje aan de voor- en achterkant van het oor. Probeer hierbij geen watje te gebruiken, dit kan namelijk pluisjes achterlaten. In plaats hiervan zou je een propere tissue kunnen gebruiken.


Moet ik net geschoten oorbellen wel of niet draaien?
Bij het proper houden van je oorgaatjes met de zoutoplossing, raden we je aan om de schietoorbel voorzichtig te draaien. Hiermee voorkom je vastgroeien en kan de desinfecterende zoutoplossing tot diep in het gaatje doordringen. Let er bij het aanraken van je oor(bel) goed op dat je handen proper zijn. Was dus zeker je handen voordat je je oorgaatjes verzorgt.

Is het normaal als mijn oren pijn doen na het oorbellen schieten?
Je oren kunnen wat gevoelig zijn als je net oorgaatjes hebt laten schieten, een lichte irritatie die maximaal 3 dagen duurt is normaal.
Kan ik met net geschoten oorbellen zwemmen?
Ja, je mag gewoon gaan zwemmen wanneer je oorgaatjes hebt laten schieten, maar reinig je oorgaatjes na het zwemmen wel een extra keer met de zoutoplossing.

Hoe lang moet ik de schietoorbellen inhouden?
Het beste is om de schietoorbelletjes minstens 6 weken te dragen. Daarna mogen ze vervangen worden door andere oorbellen. We raden je wel aan om de eerste 6 maanden alleen oorknopjes te dragen en de eerste 12 maanden geen zware oorbellen in te doen.

Hoe lang moet ik de zoutoplossing gebruiken?
De zoutoplossing gebruik je zolang je de schietoorbelletjes draagt. Dit zal gemiddeld tussen de 6 tot 8 weken zijn. We krijgen regelmatig de vraag of dit met een ander desinfecterend product kan, wij zouden in dit geval altijd een zoutoplossing aanraden.

Wat moet ik doen wanneer mijn oor gaat onsteken?
Indien je echt last krijgt van een nieuw oorgaatje, dan zouden we je aanraden om de oorbel eruit te halen. Daarna is het belangrijk om het oorgaatje goed proper te houden. Gaat je oor echt pijn doen, wordt het rood en gaat het opzwellen? Dan kan dit duiden op een ontsteking. Als je één van deze symptomen hebt, neem dan contact op met je huisarts.

Waar moet ik nog meer op letten?
Pas op dat er niks achter de oorbel blijft haken, zoals je haar, kleding of een sjaal. Wanneer dit gebeurt, trek dan niet te hard aan je oorbel, want dan kan je je oorbel er per ongeluk uittrekken, of erger nog, je oorlel kan gaan scheuren. Kijk daarom ook extra goed uit wanneer je je haar borstelt.

Houd je oren en oorbellen goed schoon.

Neusvleugel
Dit is de bekendste neuspiercing. Vooral Indische vrouwen hebben er een. Het is sinds de 16de eeuw een onderdeel van hun cultuur. Een ringetje of knopje in de linkerneusvleugel zou volgens de principes van Ayurveda, een Indische geneeswijze, menstruatiepijn verminderen en een bevalling gemakkelijker maken.

In Europa is de piercing rond de jaren ’80 bekend geworden dankzij de punkbeweging. Doordat later artiesten zoals Madonna en Lenny Kravitz er ook een namen veranderde het rebelse karakter van de piercing.
Het is vandaag de dag een van de meest geaccepteerde piercings naast de oorlelpiercing. Bij zowel mannen als vrouwen is het een populaire piercing

Genezing
Bij de neusvleugelpiercing heb je vaak al vrij snel geen pijn meer. Sommige mensen hebben zelfs gedurende de hele genezingsperiode nergens last van. Toch is het belangrijk om de piercing goed te verzorgen. Het gaatje heeft zeker minimaal 3 maanden de tijd nodig om te genezen. Houd de neus goed schoon. 

Wij hebben ook de nazorg in de salon wat u kunt aanschaffen.


NIEUW NEUSPIERCING ACTIE 25 euro

  • Studex-Logo-with-ladies-head-2021_600
  • 363331838_691065723033893_6613856149478669440_n

ID verplicht en onder 16 jaar is wettelijk goedkeuring van je ouders verplicht. 
E-mailen
Bellen