Spijt van uw tattoo? Es-specially for you beschikt over de Yag laser!


De Yag-laser is op dit moment dé technologie waar de beste resultaten mee worden geboekt bij het verwijderen van permanente make-up. De laser werkt doormiddel van intense lichtflitsen. Binnen een fractie van een seconde zendt de laser een lichtflits uit die een oppervlakte van circa 4 mm2 behandeld. De inktdeeltjes die ingekapseld zitten in de huid absorberen de lichtflitsen waardoor je selectief kan behandelen.
Door de smalle laserbundel die de Q-switched YAG laser produceert kan heel precies worden gewerkt. Hierdoor is het ook niet mogelijk dat het weefsel om de tatoeage aangetast wordt. Aangezien het in de meeste gevallen om grote hoeveelheden inkt gaat, kan het lichaam een tatoeage niet in één keer afbreken. Hierom zijn er meerdere behandelingen nodig. De exacte reactie van de huid is niet met volledige zekerheid te voo
rspellen. Elke huid reageert anders op de laserbehandeling, en hoe snel de huid na de behandeling herstelt is dan ook persoonsafhankelijk. De dagen na de behandeling kunnen er korstjes of blaartjes ontstaan op het behandelde gebied. Laat deze met rust!

Voordelen van de Yag laser (ten opzichte van traditionele lasers):

  • Snellere en effectievere verwijdering van inktstoffen
  • Meer verwijderen in minder behandelingen
  • Beter te verdragen
  • Beter herstel na een behandeling
  • Op lange termijn weinig risico op littekens, maar niet uitgesloten, huid kan een ongewenste reactie geven.

 

129652681_2651163968342255_2857651249807832361_o
129652681_2651163968342255_2857651249807832361_o



Voor welke huidtypes is de laser geschikt?

In principe voor de blanke en licht getinte huid behalve de negroïde huid. Bij mensen die niet gezond zijn, medicijnen gebruiken of onder doktersbehandeling staan dient vooraf een arts te worden geraadpleegd. Verder wordt een laserbehandeling niet uitgevoerd tijdens de zwangerschap en mag men niet overgevoelig zijn voor licht of andere laser gerelateerde behandelingen.

Wel is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het volgende:

Voorafgaand aan de behandeling


  • Vermijd blootstelling aan de zon voor minimaal 4 weken.
  • Zit de tatoeage in een behaard gebied, mag u zelf de haartjes één dag voor de behandeling scheren.
  • Mijdt tijdens de behandeling zelf bruinende producten. De laser ziet geen verschil tussen pigment van de tatoeage en een gebruinde huid


Tijdens de behandeling

  • Make-up/bodylotion wordt verwijderd.
  • Voordat er wordt gestart worden foto’s gemaakt om goed te kunnen evalueren.
  • Uw ogen worden beschermd met een bril tegen het laserlicht.
  • Tijdens de behandeling wordt de huid gekoeld.
  • Door de laser zal de tattoo na de behandeling veranderen in “lasersnow”, een witte verkleuring van de tattoo.


Na de behandeling

  • Na de behandeling wordt Flamigel of Bepanthen aangebracht op de huid en wordt het behandeld gebied afgeplakt.
  • De komende dagen zal er reactie optreden, zoals een branderig gevoel en het rood worden van de huid. Daarnaast zal blaarvorming optreden, dit is normaal. Prik deze blaren nooit in! Deze zullen vanzelf minderen. U kunt de huid koelen met koude kompressen en blijven smeren met Flamigel om infectie te voorkomen.
  • De huid heeft 8 weken de tijd nodig om te herstellen. De inkt zal in deze 8 weken verminderen. Als u een nieuwe tattoo wilt in het behandeld gebied is het belangrijk om dit termijn te wachten. Nieuwe inkt kan dan afgebroken worden.
  • Mijdt blootstelling aan zonlicht en zonnebank gedurende het behandeltraject en ten minste 3 weken na de laatste behandeling.
  • Gebruik geen andere crèmes op het behandeld gebied, of andere producten als parfum of make-up.
  • Ga zolang de huid beschadigd is niet in een zwembad en vermijdt hitte behandelingen, zoals een saunabezoek en jacuzzi’s.
  • De gehele zes t/m tien weken tussen de behandelingen heeft de tattoo de tijd nodig om te vervagen. Het is niet zo dat na de behandeling meteen het resultaat te zien is. Dit heeft tijd nodig. Na iedere behandeling zal er steeds meer inkt weggaan.

    Littekens
    Sommige mensen houden littekens over van het laseren. Dit heeft vaak niet te maken met het laseren zelf maar met de verzorging, de huid en je immuunsysteem. Het niet kapot krassen van het jeukende gedeelte is heel erg moeilijk. Maar als je het kapot krast, heb je wel kans op littekens. Daarnaast kun je ook littekens krijgen als je niet goed met je blaren omgaat. Laat blaren met rust en prik ze niet kapot. De blaar beschermd de onderliggende huid. Daarnaast is iedere huid verschillend

    Blaren
    Veel mensen krijgen door het laseren ook blaren dit heeft met de huid te maken. Iemand die spierwit is heeft bijna geen pigment in zijn huid, de huid is dan kwetsbaarder en ontwikkeld daarom sneller blaren. Iemand met een kleurtje heeft minder kans op blaren omdat hij meer pigment in zijn huid heeft. Pigment beschermt je huid. Laat de blaren met rust en prik ze niet kapot. De blaar beschermd de onderliggende huid.

Hoeveel behandelingen heb je ongeveer nodig?

Dit is voorafgaand aan de behandeling moeilijk te voorspellen. Het aantal behandelingen is afhankelijk van o.a.

• De kleur van het pigment
• De soort en hoeveelheid tatoeagekleurstof die is gebruikt
• Het feit of de tatoeage door een amateur of een professional is aangebracht
• De tijd dat de tatoeage al in de huid zit.
• De conditie van de huid zelf (doorbloeding, lymfesysteem)

Richtlijnen zijn dus moeilijk te geven. Soms zijn 4 behandelingen al voldoende voor een cosmetisch acceptabel resultaat, soms is na vele behandelingen nog restpigment aanwezig dat door sommigen als cosmetisch storend kan worden ervaren. De frequentie van de behandelingen is afhankelijk van de snelheid waarmee de inkt verdwijnt. Tijdens de behandelperiode kan in warme periodes met zon, zee en strand een tatoeageverwijdering soms sneller inkt afvoeren, doordat in warme periodes de huid vaak een betere doorbloeding heeft en daardoor beter afvoert.

In principe voor de blanke en licht getinte huid behalve de negroïde huid.

Bij mensen die niet gezond zijn, medicijnen gebruiken of onder doktersbehandeling staan dient vooraf een arts te worden geraadpleegd.

Verder wordt een laserbehandeling niet uitgevoerd tijdens de zwangerschap en mag men niet overgevoelig zijn voor licht of andere laser gerelateerde behandelingen.

*Hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn, verschilt per tatoeage. Dit zal besproken worden tijdens het vrijblijvende intakegesprek.





 
E-mailen
Bellen